2628 forintra emeltük a Masterplastra vonatkozó célárfolyamunkat

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 4 perc   

December és január folyamán a Masterplast több fontos bejelentést is tett, amelyek szükségessé tették a DCF-modell frissítését és a célárfolyam felülvizsgálatát. A beruházási tervek mellett a menedzsment közzétette frissített stratégiáját is. Az építőipar mellett a Társaság új üzletága az egészségipar, amely a bejelentett beruházásoknak köszönhetően az elkövetkező években dinamikus növekedés előtt áll.

Az egészségügyi üzletágban a Társaság magasabb árréseket érhet el az építőipari üzletághoz képest. Frissített DCF-modellünk tartalmazza a bejelentett beruházások hatásait 2021-2025 között. A menedzsment információi szerint a következő években további beruházásokat is terveznek, ezért a Társaság eredményeinek növekedése a 2023-2025 években is dinamikus lehet. A frissített célárfolyamunk 2628 forint.

A decemberi bejelentés szerint a Masterplast egészségipari beruházást indít, védőeszközökhöz szükséges alapanyagok gyártására szolgáló üzemet létesít, amelyet a magyar állam támogat. A projekt a társaság sárszentmihályi székhelyén valósul meg egy új, 7700 m2 alapterületű gyár építésével. A beruházás összértéke: 9,46 milliárd forint. A projekt forrása: 20% saját forrás és 80% vissza nem térítendő állami támogatás.

A Társaság januárban szintén bejelentett egy jelentős beruházást. Szabadkán 7,6 millió eurós beruházással erősíti tovább üvegszövet-termelését, ami az éves kapacitása alapján Európa második és a világ harmadik legnagyobb üvegszövet gyártójává teszi a magyar vállalatot. A projekt finanszírozása saját forrásokból és egy mintegy 3 millió euró összegű, vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg.

A Masterplast januárban mutatta be a frissített stratégiáját, amelyben szerepel, hogy az egészségügy stratégiai fontosságú szegmens a Társaság számára. A menedzsment szerint 2030-ra az egészségügyből származó nyereség elérheti az építőipari üzletág nyereségét. A Masterplast a magyar egészségügy higiéniai textil termékeinek stratégiai gyártója szeretne lenni. A Társaság az alapanyagok mellett hamarosan megkezdi a késztermékek gyártását is. Ezek elsősorban a kórházak számára készülő eldobható textíliák lesznek (lepedők, ágytakarók).

A DCF-modellünkben 2025-ig dinamikus növekedést várunk az egészségügyi üzletágtól. A Grandviewresearch elemzése szerint az egészségügyi textilpiac 2025-ig évente átlagosan 4,9% -kal (CAGR) növekedhet. (Forrás: grandviewresearch. com) A Masterplastnál azonban a jelentős beruházások miatt erősebb növekedés várható 2025-ig.

Az egészségügyi üzletág üzemi eredményhányadának vizsgálatához létrehoztunk egy peer-group csoportot és megvizsgáltuk a kiválasztott vállalatok EBIT-marzsát. Az alábbi táblázat az elmúlt 5 év adatait mutatja, ezeket átlagolva az EBIT-ráta értékére 15,72 adódik. A DCF-modellünkben ezt az árrést használtuk az egészségügyi üzletág 2021 és 2025 közötti működési eredményének meghatározásához.

Forrás: Bloomberg

A 12 havi célárfolyamunkat 2628 forintra módosítottuk, és fenntartottuk a Masterplast részvényekre vonatkozó vételi ajánlást.

Az eredeti elemzés itt érhető el.

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.