874 forintra emelkedett a Masterplast részvények célárfolyama

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 2 perc   

Több, mint 20 százalékos felértékelődési potenciált jelent a Masterplast részvényekre vonatkozó magasabb célárfolyam, amely 805 forintról változott 874 forintra. A Masterplast fő tevékenységét jelentő szigetelő- és egyéb építőanyagok gyártását és értékesítését nagymértékben befolyásolja a külső gazdasági, iparági környezet alakulása. Az építőanyagok és kiegészítő termékek forgalma elsősorban az új épületek piacához köthető, míg a szigetelőanyagok (elsősorban hőszigetelés) forgalma mind az új építésű ingatlanok piacához, mind pedig a felújítási piachoz kapcsolódik.

A frissített Masterplast-modellben javítottunk a következő évekre vonatkozó árbevétel-várakozásainkon, elsősorban ennek köszönhető a célárfolyam emelkedése. 2019 első negyedévében 19 százalékkal emelkedett a társaság árbevétele, az erős növekedés várhatóan kitart a következő negyedévekben is. Az árbevétel 39 százaléka származik Magyarországról, ezért kiemelten fontos a hazai építőipari tendencia alakulása.

Bár a hazai szerződésállomány alakulása az építőipari vállalatoknál csökkenő trendet mutat, de középtávon még erős maradhat az építőipar, részben a kibővített CSOK-nak köszönhetően. Dinamikus növekedés várható az exportvállalatoknál, ami a nyugat- és dél-európai országokat illeti, a legnagyobb exportpiac Olaszország és Németország. Szerbiában és Macedóniában az Európai Unióhoz való konvergencia segítheti a további növekedést, Szlovákiában pedig erős maradhat az építőipar.

A társaság saját maga által előállított termékeinek aránya folyamatosan bővül, a másfél évvel ezelőtti 30 százalékról már 40 százalék fölé emelkedett, ez pedig folyamatosan javuló árréseket eredményez, ami pozitív hatással van a társaság eredményére. A nemrégiben bejelentett akvizíció hatása (egy hazai polisztirol szigetelőanyag gyártásával foglalkozó társaságban szerzett részesedést a Masterplast) már 2019 második félévétől látszódhat a társaság pénzügyi számain.

Az eredeti elemzés itt érhető el:

https://bet.hu/pfile/file?path=/site/Magyar/Dokumentumok/Tozsdetagoknak/Tozsdetagok-elemzesei/MKB_Bank_Ltd._-_Masterplast_model_update_-_2019.06.12.pdf1

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.