Erős negyedéves számokat jelentett a Richter

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

A vártnál kedvezőbb harmadik negyedéves számokat publikált a Richter hétfőn hajnalban. Az összes árbevétel 14,4%-kal 157,5 milliárd forintra emelkedett, amely 2,6 milliárd forinttal múlta felül a piaci várakozásokat. Az üzemi tevékenység eredménye 10,6%-kal 33,1 milliárd forintra emelkedett, amely 0,6%-kal volt magasabb a piaci konszenzusnál. Az adózott eredmény 67%-kal 38,3 milliárd forintra bővült, a piaci konszenzus ezen a soron 32,3 milliárd forint volt. Az árbevétel és az adózott eredmény szintjén is negyedéves rekordot ért el a társaság. Az adózott eredmény kiemelkedő növekedése a pénzügyi eredménnyel magyarázható, amely egy évvel ezelőtti 4,5 milliárd forintos veszteséget mutatott, míg az elmúlt negyedévben már közel 6,6 milliárd forintos pluszt.

A legutóbbi Richter elemzésünk itt található, a hétfői gyorsjelentés fontos visszacsatolás a befektetők irányába.

A szezonálisan alacsony árbevételű első negyedévet követően a Vraylar nettó árbevétele jelentős növekedést mutatott 2021 harmadik negyedéve során. Ha a bázisidőszak árbevételét korrigáljuk az értékesítéshez kapcsolódó mérföldkő összegével, a Vraylar Egyesült Államokban realizált forgalma után elkönyvelt royalty bevétel 26,0%-os (USD-ben mérve 30,7%) növekedést ért el a vizsgált időszak során. A harmadik negyedévben 93,9 millió dollár volt a Vraylar értékesítéséből származó árbevétel. A termék jövőbeli bevétel növekedését támogathatja, hogy a Richter amerikai partnere, az AbbVie kiegészítő engedélykérelmet tervez benyújtani, várhatóan jövőre, az amerikai gyógyszerfelügyelethez (FDA), hogy a Vraylar használatát kiterjesszék a major depresszió kezelésére.

A cariprazine (USA-ban Vraylar néven) 2021 első kilenc hónapjában mindösszesen 46 országban volt elérhető világszerte, ideértve az Egyesült Államokat és Magyarországot is. Azon országok többségében, ahol létezik gyógyszer-támogatási rendszer, a cariprazine felkerült a támogatott termékek körébe.

Richter árfolyamának alakulása:

Forrás: Bloomberg

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.