Karcsúsít a Siemens, de mit jelent ez az árfolyam szempontjából?

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

A Siemensnél jelentős változások vannak folyamatban, amelyeknek az irányát a Vision 2020+ nevű stratégiában jelölte ki a társaság menedzsmentje. Hosszú távon 4-5 százalékos organikus bevételnövekedést vár a Siemens, miközben a profitrátát a 11–15 százalék közötti sávba szeretné emelni, ami a tavalyi szinthez képest 200 bázispontos növekedés lenne.

A Siemens részvények árfolyama néhány nappal ezelőtt csökkenni kezdett, de egy pozitív fordulat esetén elsőként a 109 eurós ellenállást közelítheti meg a jegyzés. Ennek áttörésével a csökkenő trendcsatornából is kitörhetne az árfolyam. Ebben az esetben a 121,5, a 126 és a 133,5 eurós ellenállás irányába folytatódhatna az emelkedés.

Forrás: Investing.com

Egyes üzletágaik is jelentős átalakuláson mennek keresztül; a divíziók nagyobb szabadságot élvezhetnek a jövőben, miközben a szinergiákat még jobban igyekszik kihasználni a Siemens. A társaság leginkább a főtevékenységre, az ipari üzletágra koncentrálna, a kisebb marzsokkal működő gáz- és energia-üzletágat pedig leválasztják.

A Siemens árbevételének nagy részét komplex termékek teszik ki: ipari automatizálás, épülettechnológia, hajtástechnika, illetve az egészségügy és az energia az, ahol piacvezető a Siemens. A Combino villamosok is a Siemenshez köthetők, de a vasúti közlekedésben sem ismeretlen a társaság neve, amellyel az egészségügyben a diagnosztikai és a képalkotó berendezéseknél is találkozhatunk. A társaság a villamosenergia-termelés és -elosztás területén szintén piacvezető termékeket kínál.

A Siemens organikus árbevétel-növekedése nem volt túl dinamikus az utóbbi években, jellemzően néhány százalékot ért el. Az egyes üzletágak árrései is évek óta stagnálnak és elég széles skálán mozognak, 5 és 20 százalék között. Ebben jöhet pozitív változás az új stratégiának köszönhetően.

Az eredeti elemzés erre a linkre való kattintással érhető el

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.