Magasabb célárfolyam a Masterplastra

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

Szeptember 9-én publikáltuk a Masterplastra vonatkozó legfrissebb célárfolyamunkat. A modellfrissítést az indokolta, hogy a társaság menedzsmentje publikálta az idei évre vonatkozó frissített eredményvárakozásait. A célárfolyamunkat a korábbi 4433 forintról 5167 forintra javítottuk.

A szeptember 7-én kiadott közleményében a Masterplast kiemelte, hogy a 2021. január 12-i befektetői találkozó alkalmával közzétett előrejelzéseit módosítja. A társaság árbevétele a korábbi 151 millió eurós várakozás helyett 190 millió euróra emelkedhet, míg az EBITDA esetében 16,9 millió euró helyett 22,2 millió euróra számít, nettó profit tekintetében pedig 10,1 millió euró helyett 15,1 millió eurót vár a menedzsment.

Az ambiciózus növekedési várakozások annak köszönhetőek, hogy a társaság 2021. évi fejlődését jelentősen támogatta az építőanyag piacon tapasztalható kiemelkedő keresletnövekedés, valamint a dinamikusan fejlődő egészségipari ágazat teljesítménye. A további évekre vonatkozó eredmény előrejelzéseinek felülvizsgálatát a Masterplast stratégiai tervének 2022. januári frissítését követően fogja közzétenni.

A jelenlegi folyamatokat és a menedzsment bejelentését figyelembe véve megvizsgáltuk, hogy a vállalat milyen eredményeket érhet el az év második felében. Egyrészt az egészségügyi üzletág is erős fellendülésben van, másrészt az építőipar is dinamikus növekedést mutat.

2021 első felére vonatkozóan a társaság 95,4 millió euró árbevételt és 10,9 millió euró működési eredményt tett közzé. A legutóbbi negyedéves jelentés alapján a társaság a tavalyi évhez képest lényegesen magasabb bevételt prognosztizál a következő negyedévekre. Megvizsgáltuk az év második felére vonatkozó korábbi várakozásainkat, és a modellfrissítés után 92,6 millió euró árbevételt várunk az év második felére. Az üzemi eredmény tekintetében 7,3 millió euróra számítunk az év második felére vonatkozóan. 2025-ig további 4-7% -os bevételnövekedésre számítunk a modellben, míg az üzemi eredményhányad a 2021-es 9,66%-ról 2025-re 10,31% -ra növekedhet.

Az eredeti elemzés itt érhető el.

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.