65 százalékos emelkedési lehetőség az OTT-ONE részvényárfolyamában

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

Az OTT-ONE is csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde elemzés-árjegyzési programjához, miután a Budapesti Értéktőzsde megállapodást kötött az MKB Bankkal a társaság elemzését illetően. 296 forintos 12 havi célárfolyam mellett indult el az OTT-ONE (Társaság) követése. Az aktuális árfolyamhoz képest 65 százalék a felértékelődési potenciál, a 296 forintos célárfolyamot figyelembe véve.

A Társaság 2010-ben jelent meg a Budapesti Értéktőzsdén, HybridBox Zrt. néven. Később a Társaságot átnevezték FUSO EcoSystem Nyrt.-re. 2015 elejétől új működés vette kezdetét új menedzsment irányításával, ekkor vette fel az OTT-ONE nevet is.

A Társaság fő tevékenységkörei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, a blockchain, az e-learning, mesterséges intelligencia:

  • Streaming: a Társaság a video on-demand szolgáltatásoktól kezdve az élő TV kiszolgálásig kínál megoldásokat.
  • Biztonságtechnika, blockchain: high-tech biztonságtechnikai megoldásokat nyújt a Társaság, jellemzően blockchain technológia felhasználásával.
  • E-learning: az iSRV Zrt.-vel közösen fejlesztett online learning platform egy olyan moduláris felépítésű e-learning platform, amely különféle iparágakban használható és a megrendelő igényeire szabható.
  • Mesterséges intelligencia: többféle innovatív terméket fejleszt a Társaság. A felhasználási területek például: növényfelismerés, objektum detektálás, műszaki létesítmények állapotának vizsgálata.

2019-ben a Társaság 2,89 milliárd forint árbevételt realizált, amely 68 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A bevétel elsősorban magas hozzáadott értékű projektekből származott; ennek eredményeként az OTT-ONE profitmarzsai is kiemelkedőek voltak tavaly. Az üzemi marzs 9,9 százalék, a nettó profitmarzs pedig 7,2 százalék volt.

A hosszú távú együttműködési megállapodások eredményeként a következő években folyamatosan növekedhet a társaságnál rendszeres bevételi források aránya. A rendszeres bevétel legnagyobb arányban a streaming üzletágból származik (amely a tavalyi árbevétel 17 százalékát tette ki) de a nemrégiben elkészült szerverberuházásból is várható folyamatos árbevétel a következő években.

Az OTT-ONE az elmúlt években számos „speciális” fejlesztési projektet is koordinált (főként mesterséges intelligencia és blockchain alapú fejlesztések). Emellett a Társaság új üzleti irányokat is megcélzott, például tavaly befejeződött a 800 kiszolgáló egységből álló saját szerverkapacitás kialakítása. A legújabb fejlesztésével a telemedicina típusú megoldásokat is támogatja, amelyek szintén új irányt jelenthetnek a jövőben.

A következő években is folytatódhat a dinamikus növekedés a Társaságnál, továbbra is a magas hozzáadott értékű, innovatív megoldások, technológiák fejlesztése és értékesítése az irány.

Az eredeti elemzés itt érhető el.

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.