Richter: folytatódhat az emelkedés

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

A Richter árfolyamában idén augusztusban egy látványos ugrás zajlott le, 8000 forintról 9185 forintig emelkedett a papír. Megközelítette a korábbi történelmi csúcsát a kurzus, amely 9320 forintnál húzódik, de az emelkedés megtorpant, mielőtt ezt a szintet elérte volna. A korrekció augusztus 23-án indult és október 6-ig tartott, ekkor a 8280 forintot is megérintette az árfolyam. Egy erős támasz alakult ki 8370 forint magasságában, az 50 és a 100 napos mozgóátlag is itt húzódik, illetve ez az augusztus eleji kitörési szint.

Október 7-én volt az első emelkedő nap, amikor erről a szintről fordult az árfolyam. További emelkedés valószínű a technikai kép alapján, a következő ellenállás a legutóbbi csúcs környékén, 9100-9200 forint magasságában látható, amelynek áttörésével elindulhat az árfolyam 10000 forint irányába. Ez utóbbi szintet jelöljük meg célárfolyamként.

Forrás: Bloomberg

A legfontosabb sztori a Richterrel kapcsolatban a Cariprazine, amely a vállalat legfontosabb készítménye (az Egyesült Államokban Vraylar néven forgalmazzák), és továbbra is nagy potenciált jelent a társaságnak a következő években, a gyógyszer ugyanis a leggyorsabban növekvő orális antipszichotikum az Egyesült Államokban. Az FDA 2015-ben forgalomba hozatali engedélyt adott ki skizofrénia és bipoláris mánia kezelésére. Ráadásul 2019-ben bipoláris depresszió kezelésére is kiterjesztették a gyógyszert, amely további növekedési lehetőséget jelent.

Az AbbVie és a Richter az Egyesült Államokban tovább folytatja a Vraylar fejlesztését antidepresszánssal együtt, kiegészítő kezelésként történő alkalmazásra a major depresszióban (MD) szenvedő, de önmagában az antidepresszáns kezelésre nem kielégítően reagáló felnőtt betegek számára.

Az idei első negyedéves gyorsjelentésben a Richter arról számolt be, hogy az USA-ban két III. fázisban lévő klinikai vizsgálat van folyamatban, melyek célja igazolni a Vraylar hatásosságát, biztonságosságát és tolerálhatóságát a major depresszió (Major Depressive Disorder, MDD) kiegészítő kezelésében.

Az Abbvie vezére idén januárban a korábbi 2,5-3 milliárd dollárról 4 milliárdra emelte meg a Vraylar csúcsértékesítésre vonatkozó előrejelzését (ez az érték az MDD indikációt még nem tartalmazza).

Az eredeti elemzés itt érhető el.

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.