Szárnyal a német ingatlankezelő társaság árfolyama (Elemzési kivonat)

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

Az Aroundtown egy tőzsdén jegyzett ingatlankezelő vállalat, amely kereskedelmi- és lakóingatlanok, illetve szállodák kezelésével foglalkozik. A vállalat részvényeivel a Frankfurti Értéktőzsdén is lehet kereskedni, a papír tagja a főként technológiai cégeket tömörítő MDAX indexnek. A társaság elsősorban Németországban tevékenykedik (a portfóliójának a 87 százaléka itt található), de nemrégiben Londonra és Hollandiára is elkezdtek fókuszálni: az ingatlanjainak a 4 százaléka az előbbi városban, 9 százaléka pedig az utóbbi országban található. A társaság ingatlanjainak a 49 százalékát irodaépületek jelentik, míg 38 százalék köthető a Németországban található lakóingatlanokhoz. A portfolió többi részét pedig szállodák és egyéb eszközök (pl. raktárak) fedik le.  

A társaság 894 millió eurós árbevételt ért el 2019-ben, ehhez képest a Bloomberg által megkérdezett elemzők 22 százalékos bővülést várnak 2020-ra, amivel 1094 millió euróra emelkedhetne az árbevétel. A nettó profit 2020-ra 436 millió euróra bővülhet (ez 40 százalékos bővülést jelentene az előző évhez képest), 2021-ben pedig az elemzők várakozásai alapján a profit további 8,26 százalékkal, 472 millió euróra  bővülhet.

A társaság stratégiájának részét képezi az ingatlanportfólió minőségének javítása, amelynek keretében több, alacsonyabb megtérüléssel bíró ingatlanját is értékesíti. Ezzel párhuzamosan a társaságnak részvényvisszavásárlási programja is van folyamatban, amely kedvező hatással lehet a részvényárfolyamra is.

A társaság grafikonját vizsgálva a 2020 június és október vége közötti szakaszt mutatnánk be, ahol látható, hogy az árfolyam 6,1 euróról 3,9 euróig süllyedt. Október végén megérkezett a fordulat, a részvény árfolyama a 3,9 eurós mélypontról hirtelen emelkedni kezdett. Néhány hét leforgása alatt a 6,1 eurós ellenállásig emelkedett a kurzus, itt húzódik a júniusi lokális csúcspont. Ennek a szintnek az áttörésével az emelkedő trend megerősítést nyerne, és folytatódhatna tovább az emelkedés.

A Bloomberg által megkérdezett 20 elemzőből 14 ajánlja vételre az Aroundtown részvényeit. Az átlagos célárfolyamuk 7,17 euró, amely 22 százalékos felértékelődési potenciált jelent az aktuális árfolyamhoz képest.

Forrás: Bloomberg

Az eredeti elemzés elérhetősége: https://www.mkb.hu/elemzesek/reszvenypiaci-elemzesek/2020-12-04

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.