TeamViewer: a COVID-19 egyik nyertese lehet a társaság

  • Rácz Balázs Szerző:
  • Közzétéve:
     Olvasási idő: 3 perc   

A koronavírus-járvány magával hozta bizonyos technológiai vállalatok által kínált platformok, szolgáltatások felértékelődését. Ezek közé tartozik a TeamViewer is, a társaság gyorsan a befektetők célpontjává vált. A februárban kirobbant tőkepiaci turbulenciával szemben is immúnisak maradtak a vállalat részvényei, nagyon rövid esést követően a márciusi 25 eurós szintről júliusra 55 euróig kapaszkodott a részvény árfolyama. Bár a jegyzés mostanra 42 euróig esett vissza, azonban a részvények egy meredek emelkedő trendben vannak.

A TeamViewer egy német székhelyű vállalat, amely távoli számítógépes hozzáférési megoldásokat kínál cégek és magánszemélyek részére. A társaság nagyon gyorsan növekvő felhasználói bázissal rendelkezik. A TeamViewer felhőalapú platformját már több mint 2,25 milliárd eszközre telepítették fel, jelenleg már 514 ezer előfizetővel rendelkezik és egyszerre 45 millió eszközt képes kiszolgálni a vállalat infrastruktúrája.

A McKinsey előrejelzése szerint a társaság által elérhető piac mérete évente átlagosan 24 százalékkal növekedhet 2018-2023 között, elérve ezzel a 30,2 milliárd eurót. A piac növekedését olyan megatrendek támogatják, mint a digitális átalakulás, a távoli munkavégzés elterjedése és a tárgyak internete (IoT).

A koronavírus-járvány felgyorsította ezeknek a trendeknek az ütemét, a csatlakoztatott eszközök száma folyamatosan növekszik, a távoli hozzáférés, az otthoni munkavégzés iránti igény gyorsuló ütemben emelkedik. A koronavírus-járvány miatti gazdasági válság kitörésekor a munkavállalók nagy része a távoli munkavégzésre állt át, a távolságtartás miatt az otthoni munka és a digitális együttműködés lett az új norma.

A koronavírus-járvány következtében megnövekedett az ilyen irányú igényeket kiszolgáló technológiák iránti kereslet, ami újabb lendületet adott a fejlesztésnek. A vállalatok számára a megbízható és biztonságos távoli elérhetőség elősegíti a hatékonyságnövekedést is, amely a gazdasági fellendülésre nézve is pozitív hatással lehet.

Forrás: Bloomberg

Az eredeti elemzés elérhetősége: https://www.mkb.hu/elemzesek/reszvenypiaci-elemzesek

Szeretne hasonló cikkekről folyamatosan értesülni?

  • Engedélyezze a böngésző általi weboldal-értesítéseket, így az új blogbejegyzéseinkről azonnal értesülhet.
  • Iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken, így az új blogbejegyzéseinkről rendszeresen e-mailben értesülhet.